Bandenbedrijf in grondverzet- en industriebanden  +32 89 43 02 18   +32 478556865

  • English
  • Nederlands
  • Deutsch
  • français
Offerteaanvraag (0)

Transport

Welke soorten banden zijn er?

Er zijn verschillende soorten banden in de transport sector!! Banden voor internationaal transport vragen andere eigenschappen dan banden voor regionaal transport. Type wegdek, afstand, weersomstandigheden: alles heeft invloed. Fabrikanten focussen bij iedere innovatie op een ander aspect: Materiaal, gebruiksdoel en moderne technieken.

Er wordt geëxperimenteerd met rubbersamenstelling, loopvlakken en profielen. Binnen de transport- en logistieksector zijn er 5 verschillende bandentypes.

Internationaal Transport
Banden voor internationaal transport zijn geschikt voor lange afstanden. Voertuigen met deze banden rijden lange afstanden met constante snelheid. Er zijn weinig stops, dus weinig momenten van optrekken en remmen. Ook de juiste samenstelling van de vrachtwagenbanden of trailerbanden is hierin enorm van belang.

Regionaal Transport
Welke banden voor uw vrachtwagens geschikt zijn, is afhankelijk van diverse factoren. Hoeveel kilometer wordt er over het algemeen afgelegd? Op welke wegen wordt er gereden, en hoe is het daar gesteld met het wegdek? Hoeveel start and stops worden er tijdens een gemiddelde rit gemaakt? En welke ballast of soort lading wordt er vervoerd? Bij de aanschaf van nieuwe vrachtwagenbanden, nemen wij al deze factoren in acht.

Bouwterrein
Deze banden presteren op zowel op de weg als grind- en zandondergrond. De banden voor vervoersmiddelen, vrachtwagens, kippers, werktuigen en machines in de bouw en civiele sector krijgen veel te verduren. Zo kan de ondergrond waarop deze machines functioneren uitlopend zijn. Met een goede tractie zorgen deze banden dat het voertuig in alle terreinen uit de voeten kan komen en ook nog comfortabel rijdt op de gewone weg.

Stad- en streekvervoer
Stad- en streekvervoer stopt onderweg vaak. Dat betekent dat de banden zijn opgewassen tegen het vele optrekken en afremmen. Meestal zijn deze banden voorzien van een speciale, dikkere zijwand, doordat ze vaak in aanraking komen met stoepranden. De banden voor stad- en streekvervoer zijn ook geschikt voor slechtere wegen.

Offroad
Deze banden zijn speciaal ontwikkeld voor toepassingen in het open terrein waarbij er in alle omstandigheden voldoende grip is, deze voertuigen komen nauwelijks op de gewone weg.

Banden huren, dat kan bij OTREM
Wilt u bij OTREM banden huren, of gebruik maken van ons velgenruil systeem, informeer naar onze mogelijkheden. OTREM is een professioneel bandenbedrijf, geeft om zijn klanten en biedt de beste service aan.
We verhuren in België, Nederland, Luxemburg en Duitsland.

Neem contact op met ons, en stuur een mail naar: sales@otrem.eu 

Vermeld hierin uw contactgegevens en eventueel de bandenmaat of het type van machine. Wij nemen contact met u op en bespreken alle details.